Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.15 van 7 stemmen

Durum met Kruidige Kip en Tzatziki

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook geraspt
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 theelepels smokey paprikapoeder
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel tijm
  • peper en zout
  • 2 kipfilets in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 2 tomaten in schijfjes
  • 1/2 komkommer in schijfjes
  • 2 durums
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1/4 komkommer geraspt
  • 2 tenen knoflook geraspt

Instructies

  • Mix alle kruiden met 1 teen knoflook en olijfolie goed door elkaar. Roer hier de blokjes kip doorheen en zet apart.
  • Ondertussen snijd je de tomaten en komkommer in schijfjes, zet deze ook apart. Snijd ook de paprika in blokjes en de ui in halve ringen.
  • Bak nu de kip in een koekenpan op hoog vuur en voeg vlak voor dat de blokjes helemaal gaar zijn, de paprika en ui toe. Roer een paar keer goed om en laat op laag vuur nog even doorgaren.
  • Ondertussen maak je de tzatziki door de Griekse yoghurt te mengen met de geraspte komkommer en knoflook.
  • Pak nu een durum, beleg deze in het midden met een strook kipmengsel, vouw de zijkantjes naar binnen en rol daarna op. Grill nog even op de grill en serveer met de komkommer, tomaten en tzatziki.

Notities

Uiteraard kun je ook nog wat ijsbergsla of andere rauwkost toevoegen!