Go Back
0 van 0 stemmen

Peanutbutter Notenbar

Porties12 bars

Ingrediënten

  • 450 gram medjool dadels
  • 400 gram ongezouten pinda's
  • 3 flinke eetlepels Calvé pindakaas
  • 2 theelepels vanillearoma
  • citroensap van een halve citroen
  • 4 eetlepels water
  • 100 gram rauwe cacao
  • 50 gram kokosolie
  • 3 eetlepels honing

Instructies

  • Je hebt voor dit recept geen oven nodig, wel een kleine ovenschaal. Bekleed deze met bakpapier.
  • Ontpit 150 gram dadels en week deze even in een schaal met heet water. Maal 250 gram van de pinda's in de blender fijn en voeg de dadels toe. Mix nog even tot een brokkelige en plakkerige massa. Als de massa niet plakkerig genoeg is, voeg dan een klein beetje water toe. Stort in de ovenschaal en strijk glad met een lepel.
  • Smeer een laag pindakaas op de bodem, strijk glad en zet in de koelkast.
  • Ontpit de overige 300 gram dadels en week ook deze in een schaal met heet water.
  • Doe de geweekte dadels samen met het citroensap en de vanille-aroma in een blender of foodprocessor. Blend het geheel tot een karamelachtige substantie en verdeel deze over de laag pindakaas.
  • Strooi de overige 150 gram pinda's over de laag dadelkaramel.
  • Smelt tot slot de kokosolie in een pannetje en voeg hier de honing en rauwe cacao aan toe. Laat dit lichtjes afkoelen en schenk het geheel over de pindalaag.
  • Zet de Peanutbutter Notenbars in de vriezer tot alle lagen volledig zijn opgesteven. Laat de bars lichtjes ontdooien voordat je ze aansnijdt en serveert.