Ga terug
+ servings
Homemade Nutella
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Homemade Nutella

Porties: 300 gram

Ingrediënten

  • 150 gram hazelnoten ongebrand
  • 100 gram melkchocolade
  • 2 eetlepels cacaopoeder ongezoet
  • 65 gram poedersuiker
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Spreid de hazelnoten uit over de bakplaat en rooster ze vervolgens 15 - 20 minuten in de oven. Houd je oven goed in de gaten! Met mijn poweroven waren 10 minuten zelfs al genoeg.
  • Leg de nog warme hazelnoten tussen twee vellen keukenpapier en rol dit vervolgens stevig over elkaar, hiermee verwijder je de velletjes van de noten.
  • Doe de noten in een foodprocessor en laat deze draaien tot een egale, smeuïge hazelnootpasta.
  • Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Voeg deze samen met de rest van de ingrediënten aan de hazelnootpasta toe. Laat de foodprocessor vervolgens weer draaien tot egale Nutella ontstaat.
  • Doe de homemade Nutella in een pot en bewaar hem buiten de koelkast op kamertemperatuur.