Ga terug
–+ servings
Makkelijke puddingbroodjes
Recept afdrukken
4.2 van 10 stemmen

Makkelijke puddingbroodjes

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 50 gram custardpoeder
  • 1 ei
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 verse vanillepeul
  • 500 milliliter volle melk
  • 6 witte puntjes
  • poedersuiker

Instructies

  • Doe het custardpoeder samen met het ei, de helft van de kristalsuiker en het merg van de vanillepeul in een kom. Klop dit met een garde klontvrij.
  • Verhit ondertussen de melk met de rest van de suiker in een steelpannetje. Verwarm net zolang tot de suiker is gesmolten.
  • Schenk de helft van het warme melkmengsel bij het eimengsel in de kom en klop dit goed door. Schenk al kloppend het geheel weer terug in het steelpannetje.
  • Roer de custard goed door en laat het op middelhoog vuur indikken.
  • Schenk de dik geworden custard in een schaaltje en dek deze af met plasticfolie. Laat de custard afkoelen en verder opstijven in de koelkast.
  • Snijd de witte puntjes aan de bovenkant in met een mes. Spuit de custard met behulp van een spuitzak in de broodjes en garneer de broodjes met poedersuiker.