Ga terug
+ servings
Yoghurtcake met citroen
Recept afdrukken
2.84 van 18 stemmen

Yoghurtcake met citroen

Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 80 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 225 gram Griekse yoghurt
  • 1 citroen schil, geraspt
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakeblik goed in. Bekleed deze eventueel met een vel bakpapier.
  • Klop de boter en de suiker tot een romig mengsel. Voeg daarna een voor een de eieren toe tot deze goed zijn opgenomen.
  • Doe het citroenrasp en de Griekse yoghurt in een kom. Klop dit door tot een klontvrij mengsel.
  • Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en spatel dit tot een egaal cakebeslag. Stort het cakebeslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake in het midden van de oven in zo'n 45 minuten gaar.