Ga terug
–+ servings
New Orleans Gumbo
Recept afdrukken
3.69 van 19 stemmen

New Orleans Gumbo

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gr ongezouten roomboter
  • 50 gr bloem
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 paprika's in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij in blokjes
  • 6 teentjes knoflook fijngehakt
  • 3 Catalaanse braadworstjes in plakjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 el cajunkruiden
  • paar druppels tabasco
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes 400gr
  • 400 gr gamba's gepeld en schoongemaakt

Instructies

  • Smelt de boter in een diepe pan en voeg hier de bloem aan toe. Bak de roux zo'n 15 - 20 minuten (ja, echt!) tot hij de kleur van pindakaas heeft gekregen.
  • Voeg vervolgens de ui, paprika's en bleekselderij toe en bak de groenten mee tot de paprika zachter wordt.
  • Doe de knoflook, worst en laurierblaadjes in de pan. Bak het geheel al omscheppend mee tot de knoflook goed begint te geuren.
  • Voeg dan de cajunkruiden, tabasco en kurkuma toe. Schenk de kippenbouillon en tomatenblokjes in de pan. Roer goed door en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus 20 minuten zachtjes doorkoken en indikken.
  • Doe na 20 minuten de gamba's in de pan. Breng het geheel weer aan de kook, draai het vuur laag en kook de gamba's 10-15 minuten mee tot ze volledig gaar zijn.
  • Breng het gerecht desgewenst op smaak met peper en zout en garneer met verse peterselie. Serveer de Gumbo met gekookte rijst.