Ga terug
–+ servings
Aardappel-preisoep
Recept afdrukken
3.6 van 15 stemmen

Aardappel-preisoep van Julia Child

Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 400 gr prei in ringen
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 350 gr aardappelen in grove stukken
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 ml slagroom
  • peper en zout
  • verse bieslook

Instructies

  • Verhit een klontje boter in een soeppan en fruit hierin de prei en knoflook aan tot de knoflook goed begint te geuren.
  • Doe de aardappelen samen met de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan, draai het vuur middelhoog en kook de soep 30 minuten tot de aardappelen zacht zijn.
  • Pureer de soep met behulp van een staafmixer.
  • Schenk de slagroom in de pan en zet de soep op laag vuur. Laat de soep weer even doorwarmen maar laat hem niet meer koken. Breng de soep op smaak met peper en zout en garneer met verse bieslook.