Ga terug
+ servings
Kleffe kokos-banaancake
Recept afdrukken
No ratings yet

Kleffe Kokos-banaancake

Porties: 1 cake (30 cm)

Ingrediënten

  • 225 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gr kristalsuiker
  • 1 tl vanille-aroma
  • 3 eieren
  • 250 gr gecondenseerde kokosmelk
  • 200 gr patentbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr geraspte kokos
  • snuf zout
  • 1 banaan gehalveerd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakeblik goed in of bekleed deze met een vel bakpapier.
  • Doe de boter samen met de suiker in een kom en klop dit luchtig. Voeg de vanille-aroma toe en vervolgens een voor een de eieren. Klop na toevoeging van ieder ei alles door tot een egaal mengsel.
  • Schenk de gecondenseerde kokosmelk in de beslagkom en spatel dit even goed door. Doe daarna alle droge ingrediënten in de kom. Spatel het geheel tot een egaal cakebeslag en stort dit in het ingevette cakeblik.
  • Duw de twee helften banaan bovenin het cakebeslag.
  • Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten gaar tot een satéprikker schoon uit de cake komt. Let erop dat deze cake de neiging heeft om snel bruin te kleuren aan de bovenkant. Ik heb hem zelf na ongeveer 20 minuten bakken afgedekt met een vel aluminiumfolie.
  • Laat de cake na het bakken 5 minuten in de vorm afkoelen en vervolgens volledig op een taartrooster.
  • Bewaar de cake luchtdicht buiten de koelkast. Door de banaan bovenop is de cake niet héél lang houdbaar, maar een dag of drie - mits goed verpakt - moet lukken.