Ga terug
–+ servings
Limoncellotiramisu
Recept afdrukken
3 van 2 stemmen

Limoncellotiramisu met verse aardbeien

Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren gesplitst
  • 50 gr kristalsuiker
  • 250 gr mascarpone
  • rasp van 1 citroen
  • 1 pak lange vingers
  • 250 ml Limoncello
  • verse aardbeien
  • geraspte kokos

Instructies

  • Klop de eiwitten met de helft van de kristalsuiker tot stijve pieken. Voeg de rest van de suiker aan de eidooiers toe en klop dit tot een lichtgeel mengsel.
  • Doe de mascarpone bij de eidooiers in de kom en klop het geheel tot een klontvrij beslag. Spatel de stijfgeklopte eiwitten luchtig door het mascarponebeslag en voeg de citroenrasp toe.
  • Drenk de lange vingers in de Limoncello en verdeel deze over de bodem van een schaal (15x25cm). Schep de helft van de citroenroom over de lange vingers en verdeel hier weer een laagje lange vingers overheen. Schep de rest van de citroenroom bovenop en strijk de bovenkant glad.
  • Laat de Limoncellotiramisu minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
  • Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel deze zodra de tiramisu is opgesteven over de bovenkant van de citroenroom. Strooi de geraspte kokos over het gerecht en serveer 'm direct.
  • De tiramisu is afgedekt in de koelkast zo'n 3 dagen houdbaar.