Ga terug
+ servings
Groene pokebowl met gemarineerde zalm
Recept afdrukken
3.79 van 14 stemmen

Groene pokébowl met gemarineerde zalm

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Voor de salade:

  • 250 gr sushirijst
  • 350 ml water
  • 5 el rijstazijn
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 tl zout
  • 1/2 avocado in blokjes
  • 100 gr edamame’s
  • 1/2 komkommer geschild, kern verwijderd en in halve maantjes
  • 100 gr wakame zeewiersalade
  • 1 bosuitje in ringen
  • Zaanse mayonaise
  • zwarte sesamzaadjes geroosterd

Voor de gemarineerde zalm:

  • 250 gr verse zalmfilet in blokjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 el mirin Japanse rijstwijn
  • 1 el zwarte sesamzaadjes geroosterde

Instructies

  • Voeg het water aan de sushirijst in de pan toe. Breng het geheel aan de kook. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de rijst 10 minuten zachtjes doorkoken. Zet vervolgens het vuur uit en laat de rijst zonder de deksel van de pan te halen 15 minuten rusten.
  • Doe ondertussen de rijstazijn, het suiker en het zout in een steelpannetje. Verwarm dit tot de suiker is opgelost. Voeg het mengsel toe aan de sushirijst en schep het geheel goed door. Laat de rijst volledig afkoelen.
  • Marineer ondertussen de zalm. Doe hiervoor alle ingrediënten bij elkaar in een kommetje en laat de zalm minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
  • Schep de afgekoelde sushirijst in kommetjes en verdeel hier de groene toppings overheen. Schep de gemarineerde zalm in het midden.
  • Maak de pokébowls af door de Zaanse mayonaise over het gerecht te 'drizzelen' en strooi de bosuitjes en geroosterde sesamzaadjes over de pokébowls. Serveer ze vervolgens direct.