Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Baklava

Porties: 40 blokjes

Ingrediënten

Baklava

  • 250 gram walnoten
  • 1 el kaneel
  • 250 gram roomboter
  • 30 vellen filodeeg 3 doosjes

Stroop

  • 200 ml water
  • 400 gram suiker
  • 1 el citroensap

Instructies

  • Maak eerst de stroop. Verhit 200ml water en de suiker onder voortdurend roeren in een pan. Verwijder het witte schuim dat zich aan het oppervlak vormt en voeg het citroensap toe zodra het geheel kookt. Laat nog 3 minuten op het vuur staan terwijl je blijft roeren.
  • Maal de noten fijn in een keukenmachine. Meng de fijngemalen noten met de kaneel.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en smelt de boter in een pan.
  • Besmeer een vel filodeeg met gesmolten boter (besmeer het vel slechts aan 1 kant en overdrijf niet met de boter). Leg er voorzichtig een ander vel filodeeg op en besmeer ook dat met boter. Herhaal tot 5 vellen filodeeg op elkaar liggen. Bestrooi met het notenmengsel en zijn de vellen door. Rol elke helft op tot een strakke rol. Leg de rollen in een grote ovenschaal en herhaal et de rest van het deeg en de vulling tot het deeg en de boter op is.
  • Bewaar een handvol van het notenmengsel voor de garnering. Je zou ongeveer acht rollen moeten kunnen maken. Leg ze dicht tegen elkaar in de schotel en snijd dan elke rol voorzichtig in 5 stukken. Bestrooi met e rest van het notenmengsel en bak 30 minuten in de oven. De baklava moet mooi goudbruin zijn.
  • Giet de koude siroop over de baklava zodra je deze uit de oven haalt.