Ga terug
+ servings
Vegan Oreo Cheesecake
Recept afdrukken
No ratings yet

Vegan Oreo mini cheesecakes

Porties: 8 stuks

Ingrediënten

  • 100 gr Oreo's
  • 75 gr margarine
  • 200 gr cashewnoten ongebrand, ongezouten
  • sap van 1 citroen
  • 2 el margarine gesmolten
  • 4 el kokosolie gesmolten
  • 150 ml kokosmelk
  • 50 ml maple syrup
  • Oreo's ongeveer 8 stuks

Instructies

  • Doe de cashewnoten in een kom en schenk hier kokend water bij tot de noten onderstaan. Dek de kom af met plasticfolie en laat de cashews een uur weken.
  • Vermaal de Oreo's en smelt de margarine in een pannetje. Schep de koekkruimels door de margarine en schep de bodemmix in siliconen cupcakevormpjes.
  • Doe de geweekte cashews samen met het citroensap, de margarine, kokosolie, kokosmelk en maple syrup in een foodprocessor of blender. Maal het geheel tot een glad beslag.
  • Hak nog meer Oreo's grof (gebruik zoveel als je wilt!) en schep deze door het cheesecakebeslag of maal ze mee met de vulling zoals ik heb gedaan.
  • Schep het cheesecakebeslag in de cupcakevormpjes. Dek de vormpjes af met plasticfolie en zet ze zo'n 4 - 6 uur in de vriezer tot ze volledig hard zijn geworden.
  • Verwijder de vormpjes en serveer de mini cheesecakes direct of laat ze buiten de vriezer even iets zachter worden.

Notities

*De kokosolie zou je ook kunnen vervangen voor Becel met kokosolie en amandelolie, om het gehalte verzadigd vet in de cheesecake te verlagen.