Ga terug
+ servings
Vegan Caesar Salad
Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Vegan Caesar Salad

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 mini kropjes Romaine sla of één grote, in reepjes
  • 1 avocado in blokjes
  • 125 gr Vivera spekjes
  • 2 VegaFit krokante schnitzels
  • 1 Italiaanse bol in blokjes gesneden
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 el vegan mayonaise van BioBandits
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • sap van 1/2 citroen
  • grof zeezout
  • peper

Instructies

  • Was de Romaine sla en laat deze uitlekken. Doe de sla vervolgens met de avocado in een kom.
  • Bak de Speckjes en schnitzels in een koekenpan met een beetje olijfolie knapperig. Snijd vervolgens de schnitzel in reepjes.
  • Doe 1 eetlepel olijfolie, de Italiaanse kruiden en grof zeezout bij de blokjes Italiaanse bol in een kom en schep dit goed om. Bak de croutons in een koekenpan tot de buitenkant knapperig en goudbruin is gekleurd, maar de binnenkant nog lekker zacht is.
  • Roer voor de dressing de knoflook, het citroensap en peper en zout door de vegan mayonaise.
  • Schep de speckjes bij de sla en avocado in de kom en roer hier de dressing door.
  • Verdeel tot slot de croutons en in reepjes gesneden schnitzel over de salade.