Ga terug
–+ servings
Romige kippensoep met tortellini
Recept afdrukken
4.04 van 50 stemmen

Romige kippensoep met tortellini

Porties: 6 kommen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 cm gember fijngehakt
  • 1 tl cayennepeper
  • 200 gr kipfilet
  • 3 wortels in plakjes
  • 400 gr prei gesneden
  • 2 liter kippenbouillon
  • 200 gr tortellini gevuld met kaas
  • 250 ml kookroom
  • peper en zout

Instructies

  • Fruit de ui, knoflook en gember in een soeppan aan. Voeg hier de cayennepeper aan toe en bak dit zo'n 2 minuten mee tot alles goed begint te geuren.
  • Leg de kipfilet in de pan en doe de wortels en prei erbij. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
  • Kook de soep zo'n 15 minuten tot de groenten zacht zijn en de kip gaar.
  • Haal de kipfilet uit de pan en pluis deze met twee vorken uit elkaar.
  • Voeg de tortellini aan de soep toe en kook deze 5 - 7 minuten mee tot de pasta gaar is.
  • Doe dan de geplozen kip weer in de pan, voeg de kookroom en peper en zout naar smaak toe en warm de soep nog even goed door.