Go Back
0 van 0 stemmen

Hartige zuurkooltaart met zoete aardappel en shoarma

Porties4 personen

Ingrediënten

  • 8 plakjes hartig taartdeeg
  • 400 gr zuurkool
  • 1 middelgrote zoete aardappel in blokjes
  • 300 gr shoarma
  • 1 ui in halve ringen
  • 3 eieren
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • peper en zout
  • 75 gr geraspte kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een spring- of taartvorm van 24/26cm doorsnede goed in.
  • Laat de plakjes hartig taartdeeg ontdooien en verdeel ze over de bodem van de taartvorm.
  • Leg de zuurkool in een zeef en laat deze uitlekken.
  • Bak ondertussen de ui samen met de shoarma en blokjes zoete aardappel op in een pan tot de zoete aardappel zacht is.
  • Verdeel de zuurkool over de hartige taartbodem en stort hier de ingrediënten uit de koekenpan bovenop.
  • Klop de eieren samen met het paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout op en schenk het mengsel over de hartige taart.
  • Strooi vervolgens de geraspte kaas over de taart en bak de zuurkooltaart in het midden van de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.