Ga terug
+ servings
Mini quiche Lorraine
Recept afdrukken
3.1 van 22 stemmen

Mini quiche Lorraine

Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 3 plakjes hartig taartdeeg
  • 1 el paneermeel
  • 175 gr spekblokjes
  • 3 eieren
  • 150 ml kookroom
  • 75 gr geraspte kaas bijv. gruyère
  • 1 tl provençaalse kruiden
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een muffinvorm in met een beetje olie.
  • Rol de plakjes hartig taartdeeg uit op een licht bebloemd aanrecht tot ze ongeveer twee keer zo groot zijn. Snijd de plakjes in vieren en drapeer ieder kwart in een muffinvormpje.
  • Verdeel het paneermeel over de bodem van de deegcupjes en leg hier vervolgens de spekjes bovenop.
  • Klop de eieren samen met de rest van de ingrediënten op. Zorg ervoor dat je een klein beetje geraspte kaas achterhoudt.
  • Schenk de deegcupjes voor ongeveer 2/3 vol met het eiermengsel.
  • Strooi de overgebleven geraspte kaas over de mini quiches en bak ze vervolgens in het midden van de oven in 20 - 25 minuten helemaal gaar.