Breng een flinke pan met water aan de kook voor de spaghetti en broccoli.
Was de broccoli grondig onder de koude kraan en doe deze samen met de volkorenspaghetti in de pan zodra het water kookt.
Kook de broccoli en pasta in 10 - 11 minuten gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur en doe hier de knoflookgarnalen en rode ui in. Extra vet toevoegen is niet nodig, dit komt wel van de knoflookmarinade af.
Bak de garnalen en rode ui tot de ui lekker zacht begint te worden en schenk dan de kookroom in de pan.
Voeg hier de citroenrasp en -sap aan toe en roer goed door. Laat de citroensaus zachtjes pruttelen tot de broccoli en spaghetti gaar zijn.
Schep de broccoli en spaghetti in de pan en schep alles goed om.
Breng de citroenspaghetti met broccoli en knoflookgarnalen op smaak met peper, zout en voeg Parmezaanse kaas naar smaak toe.