Ga terug
–+ servings
Citroenspaghetti met knoflookgarnalen en broccoli
Recept afdrukken
4 van 3 stemmen

Citroenspaghetti met broccoli en knoflookgamba's

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gr volkoren spaghetti
  • 1 broccoli in kleine roosjes
  • 250 gr knoflookgarnalen
  • 1 rode ui in halve ringen
  • 250 ml kookroom light
  • rasp van 2 citroenen
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Breng een flinke pan met water aan de kook voor de spaghetti en broccoli.
  • Was de broccoli grondig onder de koude kraan en doe deze samen met de volkorenspaghetti in de pan zodra het water kookt.
  • Kook de broccoli en pasta in 10 - 11 minuten gaar.
  • Verhit ondertussen een koekenpan op het vuur en doe hier de knoflookgarnalen en rode ui in. Extra vet toevoegen is niet nodig, dit komt wel van de knoflookmarinade af.
  • Bak de garnalen en rode ui tot de ui lekker zacht begint te worden en schenk dan de kookroom in de pan.
  • Voeg hier de citroenrasp en -sap aan toe en roer goed door. Laat de citroensaus zachtjes pruttelen tot de broccoli en spaghetti gaar zijn.
  • Schep de broccoli en spaghetti in de pan en schep alles goed om.
  • Breng de citroenspaghetti met broccoli en knoflookgarnalen op smaak met peper, zout en voeg Parmezaanse kaas naar smaak toe.