Ga terug
+ servings
Fudgy brownies
Recept afdrukken
3.65 van 17 stemmen

Fudgy brownies

Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 125 gr boter
  • 175 gr pure chocolade
  • 200 gr kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 75 gr bloem
  • 50 gr ongezoete cacaopoeder
  • 1/2 tl zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C en vet een vierkante bakvorm van 20x20cm goed in.
  • Doe de boter en chocolade in een steelpannetje en smelt beide op middelhoog vuur. Roer af en toe door om te voorkomen dat de chocolade verbrandt.
  • Schenk de gesmolten boter en chocolade in een kom en doe hier de suiker bij. Klop het even goed door.
  • Voeg vervolgens een voor een de eieren toe terwijl je blijft kloppen.
  • Doe tot slot alle droge ingrediënten in de kom en spatel het geheel tot een klontvrij browniebeslag.
  • Stort het beslag in de bakvorm en verdeel het met een spatel over de hele vorm.
  • Bak de brownies 30 minuten in het midden van de oven; laat ze volledig afkoelen voordat je ze aansnijdt.