Go Back
3 van 1 stem

4x Visspiesjes voor bij de gourmet

Porties4 spiesjes/soort

Ingrediƫnten

Zalm met citroen-knoflookboter

  • 300 gr zalmfilet
  • 50 gr boter - gesmolten
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • rasp van 1 citroen
  • 1/2 tl dille
  • zout

Cajun garnalen

  • 400 gr grote garnalen - gepeld en schoongemaakt
  • 2 el plantaardige olie
  • 1 tl cajunkruiden
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el gedroogde peterselie

Thaise tonijn

  • 300 gr verse tonijnfilet
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl vissaus
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 1 sjalot - gesnipperd
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • sap van 1/2 limoen

Kabeljauw met kerrie en salie

  • 300 gr kabeljauwfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 el peterselie
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl gedroogde salie
  • 1 teentje knoflook - fijngehakt
  • peper en zout

Instructies

  • De bereidingswijze voor alle vier de spiesjes hierboven is hetzelfde. Snijd om te beginnen de visfilets in grove stukken en dep deze droog. Dep ook de gamba's droog.
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de marinades goed door elkaar en voeg hier de vis aan toe. Schep het geheel goed om.
  • Dek de kommetjes af met plasticfolie en laat de vis minimaal 2 uur in de koelkast marineren.
  • Rijg na twee uur de vis aan spiesjes (of niet!) en grill de spiesjes/blokjes vis op de gourmetplaat tot de vis gaar is. De tonijn heeft het minst lang van allemaal nodig, deze hoef je alleen aan alle kanten even dicht te schroeien.