Ga terug
–+ servings
Dadeltaart van Bagels & Beans
Recept afdrukken
4.75 van 4 stemmen

Fastfood Friday: Dadeltaart van Bagels & Beans

Porties: 12 stukken

Ingrediënten

  • 500 gr dadels - ontpit
  • 250 gr roomboter
  • 150 gr donkerbruine basterdsuiker
  • 50 gr walnoten
  • 200 gr Mariabiscuitjes
  • 1 ei - losgeklopt
  • 2 el karamelsiroop
  • geraspte kokos

Instructies

  • Vet een spring- of taartvorm van 24 cm goed in.
  • Snijd de dadels in reepjes, de walnoten grof en breek de biscuitjes in stukken van zo'n 1-1,5 cm groot.
  • Smelt de boter in een ruime pan en roer hier de basterdsuiker door tot deze begint op te lossen.
  • Voeg dan het losgeklopte ei toe en laat dit al roerend een paar minuutjes mee pruttelen. Doe ook de karamelsiroop in de pan.
  • Doe de dadels in de pan en roer dit goed door, laat 1 minuut mee verwarmen.
  • Voeg dan de biscuitjes en walnoten toe en schep het geheel even goed om. Verwarm nog even kort mee en stort vervolgens het hele mengsel in de ingevette taartvorm.
  • Leg een vel bakpapier over het beslag in de taartvorm en druk het geheel goed aan met je handen.
  • Zet de taartvorm minimaal 1,5 uur in de koelkast zodat de dadeltaart op kan stijven.
  • Bestrooi de taart met geraspte kokos en snijd hem vervolgens in punten. Bewaar de dadeltaart in de koelkast.