Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Gember Sinaasappel Cake

Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 200 gram roomboter ongezouten en op kamertemperatuur
  • 200 gram kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 cm verse gember geraspt
  • 2 sinaasappels enkel de rasp ervan

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe de roomboter in een staande mixer en mix deze met de kristalsuiker en vanillesuiker tot een egale massa.
  • Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en mix weer tot de eieren opgenomen zijn in het beslag.
  • Voeg nu het zelfrijzend bakmeel toe en mix weer tot je een mooi egaal beslag hebt.
  • Als laatst voeg je de gember en sinaasappelrasp toe. Mix even kort zodat het allebei goed verdeeld is in het beslag.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en schuif in de oven voor 75 minuten. Houd het laatste kwartier de cake even in de gaten, mogelijk is hij bij jou eerder gaar (mijn oven is wat traag geloof ik). Test even met een satéprikker.