Ga terug
+ servings
Pindakaas-chocoladebrownies
Recept afdrukken
4.5 van 4 stemmen

Pindakaas-chocoladebrownies (WW-proof!)

Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 500 gr witte bonen - uit blik, afgespoeld
  • 3 el pindakaas - zonder toevoegingen
  • 100 gr SPLENDA kristalpoeder*
  • 1 ei
  • 30 gr cacaopoeder - ongezoet
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille-aroma
  • 75 gr pure chocolate chips

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) en vet een vierkante of rechthoekige bakvorm in. Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier.
  • Doe de afgespoelde en uitgelekte witte bonen in de kom van een foodprocessor en voeg hier alle andere ingrediënten m.u.v. de chocolate chips aan toe.
  • Maal het geheel fijn tot een smeuïge pasta.
  • Schep de chocolatechips door het browniebeslag en stort het beslag in de bakvorm. Strijk de bovenkant glad.
  • Bak de pindakaas-chocoladebrownies in het midden van de oven in 35 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen en snijd vervolgens in 12 stukken.
  • Serveer de brownies direct of bewaar ze maximaal 3 dagen in de koelkast of langer in de vriezer.

Notities

*De zoetstof die ik gebruik heeft een verhouding van 1:1 met kristalsuiker. Gebruik je een ander soort zoetstof dan SPLENDA kristalpoeder, check dan goed de verpakking voor de juiste verhoudingen!