Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.5 van 2 stemmen

Medjool Dadels met Pure Chocolade en Zeezout

Porties: 13 stuks

Ingrediënten

  • Zakje medjool dadels
  • 100 gram 70% cacao chocolade
  • fleur de sel
  • cocktailprikkers
  • bakpapier

Instructies

  • Verwarm de chocolade au bain marie.
  • Leg ondertussen een vel bakpapier op een bord en haal de pitten uit de dadels. Steek daarna cocktailprikkers in de dadels, zorg dat ze er stevig inzitten.
  • Als de chocolade gesmolten is, dip je de dadels stuk voor stuk in de chocolade. Giet met een lepeltje wat chocolade over het uiteinde bij de cocktailprikker zodat de hele dadel uiteindelijk bedekt is met chocolade.
  • Leg de chocoladedadels op het bakpapier. Strooi er een klein beetje fleur de sel over en zet het bord in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.
  • Als de chocolade na een paar uur had geworden is, haal je het bord met dadels uit de koelkast en kun je de prikkers er (met behulp van een vork, zet deze op de prikker, tegen de dadel aan) uittrekken.