Ga terug
+ servings
Meatloaf van Matt Preston
Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktbrood van Matt Preston

Porties: 1 stuk

Ingrediënten

Voor het gehaktbrood:

  • 1 kilogram half-om-halfgehakt
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
  • 3 preien
  • olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 125 gram spekblokjes
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 80 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 200 gram oude kaas in blokjes
  • peper en zout

Voor de glaze:

  • 200 gram tomatensaus
  • 1 eetlepel Worcestersauce
  • 2 eetlepels gerookt paprikapoeder
  • 3 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bakplaat met een vel aluminiumfolie en met een vel bakpapier. Bekleed ook een cakeblik met een vel bakpapier, hier vormen we zometeen het gehaktbrood in.
  • Doe het gehakt in een grote kom en voeg hier het paprikapoeder aan toe. Kneed alles goed door elkaar en zet opzij.
  • Verwijder de uiteindes en buitenste lagen van de prei. Leg de preien vervolgens 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron om ze licht voor te garen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot hij zacht wordt. Voeg de spekblokjes en knoflook toe en bak ze 5 minuten mee.
  • Schep het uienmengsel bij het gehakt in de kom. Voeg het paneermeel, het ei en de blokjes kaas toe en kneed het geheel goed door elkaar. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.
  • Duw de helft van de gehaktmix in de cakevorm en verdeel hier de preien overheen. Vul vervolgens het volledige cakeblik met de rest van de gehaktmix. Draai het cakeblik om op de bakplaat en verwijder het bakpapier zodat het gehaktbrood in het midden van de bakplaat komt te liggen.
  • Bak het gehaktbrood 30 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen de glaze door alle ingrediënten in een steelpan aan de kook te brengen. Laat de saus inkoken tot hij wat dikker wordt. Neem het gehaktbrood uit de oven en schenk de glaze eroverheen. Zet het brood vervolgens nog eens 45 - 60 minuten in het midden van de oven tot het helemaal gaar is.
  • Laat het gehaktbrood 5 minuten rusten voordat je het aansnijdt.