Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoen Stamppotje met Brocolli en Bacon

Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 350 gram broccoli
  • kleine theelepel komijn
  • kleine theelepel tijm
  • peper
  • zeezout
  • 1 pakje bacon plakjes

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 220 graden.
  • Snijd de pompoen in de lengte doormidden en leg beide helften met het vruchtvlees naar boven, op het rooster van je oven.
  • Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze gaar.
  • Meng de komijn, tijm, peper en zout door elkaar en zet het mengsel aan de kant.
  • Bak nu de bacon knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Als de pompoenhelften gaar zijn (test met een vork of je er makkelijk in prikt), haal je deze uit de oven en lepel je het vruchtvlees eruit. Voeg het kruidenmengsel toe en stamp samen met de gegaarde broccoli tot een stampotje.
  • Serveer met de gebakken bacon.