Ga terug
–+ servings
Recept afdrukken
3.25 van 8 stemmen

Chocolade Bananenbrood

Porties: 12 plakken

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 200 gram spelt bloem
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 citroen sap
  • 6 eetlepels honing
  • 1 theelepel vanille-aroma
  • 25 gram rauwe cacao
  • 100 gram pure chocolade in stukjes gehakt

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Prak de bananen en mix samen met de eieren en bloem tot een glad beslag. Bloem voeg je beetje bij beetje toe, om stuiven te voorkomen.
  • Voeg nu de baking soda, het citroensap, de honing en de vanille aroma toe en mix nog even goed door.
  • Voeg de rauwe cacao toe en mix tot het beslag egaal bruin is geworden. Als laatste voeg je de chocoladestukjes toe, mix kort door het beslag.
  • Schuif in de oven voor 40 minuten.