Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Tagliatelle met Pulled Pork en Kastanjechampignons

Porties: 4 personen

Ingrediënten

Pulled Pork

  • 900 gram schouderkarbonade
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 1/2 el tabasco
  • 50 ml appelciderazijn
  • 50 ml water
  • 1 tl zeezout
  • 3 tl gerookt paprikapoeder (haal ik bij de toko)
  • 1 tl knoflookpeper (haal ik bij de toko)

Overig

  • 300 gram tagliatelle
  • 375 gram kastanjechampignons
  • peper
  • zout
  • 1 blok parmezaan schaafsel (gebruik een dunschiller)

Instructies

Pulled pork

  • Snijd de stukken bot van de schouderkarbonade af en voel goed met je vingers of je ergens nog een hard stukje voelt. Eenmaal schoon kun je de lappen in de slowcooker leggen.
  • Meng vervolgens alle ingrediënten voor de saus en giet deze over de lappen vlees heen. Zet de slowcooker aan voor 8 uur op stand Low. Trek tijdens het garingsproces het vlees af en toe al wat uit elkaar met 2 vorken.

Overig

  • Als de pulled pork klaar is start je met de overige ingredienten. Kook de tagliatelle en bak de kastanjechampignons kort op hoog vuur.
  • Roer de pulled pork door de tagliatelle en champignons heen en serveer met wat vlokken Parmezaanse kaas.