Ga terug
+ servings
Rendangballetjes uit de slowcooker
Recept afdrukken
5 van 1 stem

Rendangballetjes uit de slowcooker

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg kipgehakt
  • 1 ui of grote sjalot - gesnipperd
  • 1 ei
  • 50 gr paneermeel
  • 100 gr boemboe voor Rendang
  • 1 stengel citroengras
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 blaadjes kaffir limoen
  • 250 ml kokosmelk - geen light!

Instructies

  • Doe het kipgehakt in een kom en voeg hier de ui, ei, paneermeel en ongeveer 1,5 eetlepel van de boemboe aan toe.
  • Kneed het geheel goed door en vorm kleine gehaktballetjes van het kipgehakt. Leg deze in de pot van de slowcooker.
  • Kneus het citroengras en stop dit samen met de laurier, kaffir limoen en de rest van de boemboe bij de gehaktballetjes in de slowcooker.
  • Schenk de kokosmelk in de slowcooker en doe de deksel op de pot. Gaar de gehaktballetjes 6 uur op Low of 4 uur op stand High. Roer het geheel na 2 uur even door om ervoor te zorgen dat alle ingrediënten goed met de gehaktballetjes gemengd worden.