Ga terug
+ servings
Recept afdrukken
4.58 van 7 stemmen

Gepofte zoete aardappel met chiligehakt en guacamole

Porties: 2 personen

Ingrediënten

Chiligehakt

  • 500 gram rundergehakt
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 teen verse knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 2 tl paprikapoeder smoke
  • 100 ml runderbouillon
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1 el maïzena

Overig

  • 4 kleine of 2 grote zoete aardappelen
  • 2 avocado's
  • 1/2 rode ui gesnipperd
  • 1 el citroensap
  • 1 tl komijnpoeder
  • peper
  • zout
  • een paar dotten Griekse yoghurt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Boen de zoete aardappelen schoon met water, dep ze droog en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in de aardappelen met een vork. Schuif in de oven voor 30 minuten.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten voor het gehakt en rul het gehakt gaar in een koekenpan. Voeg op het laatst de maizena toe om het gehakt een beetje te binden.
  • Maak daarna de guacamole door de avocado's te prakken en te mengen met de rode ui, het citroensap, de theelepel komijnpoeder en een beetje peper en zout.
  • Haal de aardappelen uit de oven en snijd ze in de lengte doormidden. Breek ze een beetje open en vul met het gehakt, een dot guacamole en een dot Griekse yoghurt.