Ga terug
–+ servings
Stoofperentaartjes met vanilleroom en kaneelijs
Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofperentaartjes met vanillebakkersroom en kaneelijs

Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 suikerschelpen
  • 6 bollen kaneelijs
  • 3 stoofpeertjes - gehalveerd
  • 350 ml volle melk
  • 3 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 65 gr kristalsuiker
  • 35 gr bloem
  • pistachenootjes - fijngehakt (optioneel)

Instructies

  • Doe de volle melk in een steelpannetje en voeg hier de suiker, en het leeggeschraapte vanillestokje + het vanillemerg aan toe.
  • Verwarm de melk tot er damp vanaf komt en de suiker is gesmolten. De melk hoeft niet te koken.
  • Klop ondertussen de eidooiers samen met de bloem in een andere kom los.
  • Vis het vanillestokje uit de warme melk en schenk al kloppend een deel van de warme melk bij de eidooiers.
  • Schenk alles weer terug in de pan en breng de vanilleroom al kloppend aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes kokend indikken.
  • Schenk de dikker geworden vanilleroom in een kom, dek deze af en laat de banketbakkersroom in de koelkast opstijven.
  • Schep de suikerschelpen vol met de banketbakkersroom en leg op iedere schelp een bolletje kaneelijs.
  • Snijd de gehalveerde stoofpeertjes een beetje in en drapeer ze tegen het bolletje kaneelijs aan.
  • Strooi desgewenst pistachenootjes over de stoofperentaartjes en serveer ze direct.