Doe de volle melk in een steelpannetje en voeg hier de suiker, en het leeggeschraapte vanillestokje + het vanillemerg aan toe.
Verwarm de melk tot er damp vanaf komt en de suiker is gesmolten. De melk hoeft niet te koken.
Klop ondertussen de eidooiers samen met de bloem in een andere kom los.
Vis het vanillestokje uit de warme melk en schenk al kloppend een deel van de warme melk bij de eidooiers.
Schenk alles weer terug in de pan en breng de vanilleroom al kloppend aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes kokend indikken.
Schenk de dikker geworden vanilleroom in een kom, dek deze af en laat de banketbakkersroom in de koelkast opstijven.
Schep de suikerschelpen vol met de banketbakkersroom en leg op iedere schelp een bolletje kaneelijs.
Snijd de gehalveerde stoofpeertjes een beetje in en drapeer ze tegen het bolletje kaneelijs aan.
Strooi desgewenst pistachenootjes over de stoofperentaartjes en serveer ze direct.