Verhit een klein beetje olie in een diepe pan en doe hier de currypasta, gemberpasta en chilipasta in. Bak het geheel al roerend een minuut of 2.
Doe de kaffir limoen en citroengras in de pan en schep alles even om. Doe dan ook de kipfilet in de pan en bak deze een minuut of 5 mee.
Schep alle groentes inclusief de taugé bij de kip en specerijen en schep alles even goed om.
Schenk de sojasaus en vissaus in de pan, gevolgd door de lichtbruine basterdsuiker en de kippenbouillon.
Breng de soep al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
Schenk na 25 minuten de kokosmelk in de pan en doe hier ook het limoensap en de pindakaas bij.
Verwarm de soep nog even door tot de pindakaas helemaal gesmolten is.
Haal voor het serveren van de soep het citroengras en de kaffirlimoen uit de soep. Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse koriander of peterselie.