Ga terug
+ servings
Pittige Thaise pindasoep
Recept afdrukken
3.12 van 9 stemmen

Pittige Thaise pindasoep

Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 75 gr rode currypasta
  • 1 tl gemberpasta
  • 1 tl chilipasta
  • 3 blaadjes kaffir limoen
  • 1 stengel citroengras - gekneusd
  • 250 gr kipfilet - in reepjes
  • 100 gr kastanjechampignons - in plakjes
  • 1 rode paprika - in reepjes
  • 100 gr taugé
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 2 el lichtbruine basterdsuiker
  • 75 gr romige pindakaas
  • 400 ml kokosmelk
  • sap van 1 limoen

Instructies

  • Verhit een klein beetje olie in een diepe pan en doe hier de currypasta, gemberpasta en chilipasta in. Bak het geheel al roerend een minuut of 2.
  • Doe de kaffir limoen en citroengras in de pan en schep alles even om. Doe dan ook de kipfilet in de pan en bak deze een minuut of 5 mee.
  • Schep alle groentes inclusief de taugé bij de kip en specerijen en schep alles even goed om.
  • Schenk de sojasaus en vissaus in de pan, gevolgd door de lichtbruine basterdsuiker en de kippenbouillon.
  • Breng de soep al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de soep 25 minuten zachtjes koken.
  • Schenk na 25 minuten de kokosmelk in de pan en doe hier ook het limoensap en de pindakaas bij.
  • Verwarm de soep nog even door tot de pindakaas helemaal gesmolten is.
  • Haal voor het serveren van de soep het citroengras en de kaffirlimoen uit de soep. Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse koriander of peterselie.