Quiche met spinazie en feta
Quiches zijn altijd een goed idee, zeker in de wat koudere/nattere herfstmaanden. Deze quiche heb ik gemaakt met zongedroogde tomaat, spinazie en feta: echt een tóp combinatie en een favoriet van het hele gezin.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd40 minuten min
Totale tijd1 uur uur
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Frans
Trefwoord: comfort food, feta, hartige taart, herfstrecept, quiche, spekjes, spinazie
Servings: 1 taart (30cm)
- 1 vel vers hartig taartdeeg of kleine plakjes uit de vriezer
- 200 gram spinazie
- 100 gram zongedroogde tomaat
- 4 eieren
- 200 milliliter volle melk
- 100 gram hamblokjes optioneel
- 50 gram verse geitenkaas
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een quiche- of springvorm goed in met olie. Bekleed de bakvorm met het taartdeeg en prik met een vork willekeurig wat gaatjes in de bodem.
Bak de spinazie in een koekenpan tot deze geslonken is. Laat de spinazie goed uitlekken en verdeel deze samen de zongedroogde tomaat over de bodem van de quiche.
Klop de eieren op en roer hier de melk doorheen. Breng op smaak met peper en zout en schenk de eivulling in de quichevorm.
Strooi de hamblokjes over de quiche en verdeel de verse geitenkaas over de top. Bak de quiche in het midden van de oven in 30 - 40 minuten gaar.