Preistamppot met kaas en mosterd
Ultiem comfort food, deze preistamppot met kaas en mosterd. Ik gebruikte oude kaas voor een intensere smaak, maar daar kun je naar hartenlast mee variëren. Lekker met paprika en een lik pittige mosterd. Perfect voor druilerige dagen!
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: makkelijke maaltijd, oude kaas, pittige mosterd, preistamppot, stamppot
Servings: 2 personen
- 500 gr kruimige aardappelen
- 125 gr spekblokjes
- 200 gr prei in halve ringen
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 el dijon mosterd
- 125 gr crème fraiche
- 100 gr geraspte oude kaas
- peper en zout
Was en schil de aardappelen en snijd ze in grove stukken. Kook de aardappelen in 20/25 minuten gaar.
Bak ondertussen de spekblokjes in een koekenpan knapperig. Voeg hier de gesneden prei en rode paprika aan toe en bak deze mee tot de paprika zacht is.
Giet de gaargekookte aardappels af en stamp ze fijn met een aardappelstamper. Voeg de mosterd, crème fraîche en oude kaas toe en roer het geheel tot een smeuïge puree.
Schep de spekblokjes en gebakken groenten bij de aardappelpuree in de pan. Schep alles goed om en breng de stamppot op smaak met peper en zout.