Pompoensoep
Pompoensoep heb ik nog nooit gemaakt. Hoogtijd om ermee aan de slag te gaan.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd30 minuten min
Totale tijd50 minuten min
Gang: bijgerecht, hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: herfst, pompoensoep, recepten, soep, soepen
Servings: 4 personen
- 1 kg pompoenvlees
- 1 ui
- 1 grote aardappel
- 1 teentje knoflook
- 1 glas droge witte wijn
- 2 laurierblaadjes
- 1½ ltr kippenbouillon
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
- verse basilicum - ter garnering
Eerst is het tijd om de pompoen te lijf te gaan. In principe werkt het vrij makkelijk. Snijd eerst de pompoen door midden en schil hem vervolgens met een dunschiller. De pitten en de draden kun je er vervolgens uitwrikken met een lepel. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes.
Snijd de ui in grove stukken, hak het knoflookteentje fijn en schil de aardappel. Snijd vervolgens ook de aardappel in stukken.
Los drie bouillonblokjes op in anderhalve liter water. Mocht je graag willen dat je soep wat dikker wordt, gebruik dan minder bouillon.
Verwarm wat olie in de pan en stoof hierin kort de pompoen, ui, knoflook, de laurierblaadjes en de aardappel. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg vervolgend de bouillon toe en breng aan de kook. Zodra de soep kookt draai je het vuur laag en laat je de soep zachtjes een half uur doorkoken met de deksel op de pan.
Wanneer de pompoen zacht is geworden kun je de soep pureren met een staafmixer.
Dien de pompoensoep op met wat verse peper, geraspte Parmezaanse kaas en een blaadje verse basilicum.