Pompoenpuree met hazelnoten en bruine boter
Deze pompoenpuree is de lekkerste die je ooit gaat maken en/of proeven denk ik. De geroosterde hazelnoten en bruine boter zorgen voor zo'n unieke smaak... Hoewel ik aanraad de pompoenpuree als bijgerecht te serveren, zou ik prima zo'n heel bord op kunnen eten als maaltijd.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd10 minuten min
Totale tijd40 minuten min
Gang: bijgerecht
Trefwoord: bijgerecht, bruine boter, hazelnoten, herfst, herfstrecept, pompoen, pompoenpuree, seizoensgroente, vegetarisch
Servings: 4 personen
bakplaat met bakpapier
Foodprocessor
- 400 g flespompoen - in grove stukken
- 400 g aardappel - geschild en in grove stukken
- 100 g roomboter
- 100 g ongebrande, gepelde hazelnoten
- peper en zout
- olie
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Verdeel de pompoen en aardappel over de bakplaat en besprenkel dit met een beetje olie.
Schuif de groenten 30 minuten de oven in, tot ze helemaal zacht zijn geworden. Doe de gegrilde pompoen en aardappel daarna in de foodprocessor.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin kleuren.
Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en verwarm de gesmolten boter tot het een karamelkleur krijgt en je zwarte spikkels begint te zien.
Doe de geroosterde hazelnoten bij de boter in de pan en schep even goed om.
Schep de helft van de boter en hazelnoten bij de pompoen en aardappelen in de foodprocessor. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Maal het geheel tot een fijne puree.
Serveer de pompoenpuree als bijgerecht en garneer deze met de rest van de hazelnoten en bruine boter.