Pompoen-wortelsoep
We zitten vol in pompoenseizoen en een lekker pompoensoep recept mag dan natuurlijk niet ontbreken. Dit is een variant met wortel en beide groenten rooster ik eerst voordat ik er soep van maak. Dat zorgt voor een heerlijk volle, dikke herfstsoep - yum!
Voorbereidingstijd45 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd1 uur uur 10 minuten min
Gang: lunch, voorgerecht
Keuken: Hollands
Trefwoord: groentesoep, herfstrecept, herfstsoep, pompoen-wortelsoep, pompoensoep
Servings: 6 kommen
bakplaat met bakpapier
staafmixer
- 1 flespompoen - in grove stukken
- 1 winterpeen - in grove stukken
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- snuf cayennepeper
- 1 ui - gesnipperd
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 el tomatenpuree
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- peper en zout
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Verspreid de pompoen en wortel over de bakplaat en strooi hier de gember, komijn, paprika en cayennepeper overheen.
Rooster de groenten 40 minuten in het midden van de oven zacht.
Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 2 minuten mee.
Doe de geroosterde groenten in de pan en schenk ook de groentebouillon en kokosmelk erbij.
Breng de soep al roerend aan de kook en laat nog 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.