Pompoen-linzencurry
Tegenwoordig maak ik veel vaker vegetarische curry's dan curry's met vlees of vis. Deze pompoen-linzencurry was afgelopen tijd groot favoriet! Lekker vullend, heerlijk kruidig van smaak en met een licht zoete twist van mango.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd25 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry, eenpansgerecht, linzencurry, makkelijke maaltijd, pompoencurry, vegetarisch
Servings: 4 personen
- 1 ui - gesnipperd
- 3 teentjes knoflook - fijngehakt
- 1 cm gember - fijngehakt
- 400 g flespompoen - in blokjes
- 400 ml gezeefde tomaten
- 200 ml kokosmelk
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl garam masala
- 1 tl kurkuma
- 1 el donkerbruine basterdsuiker
- 500 g linzen uit blik - schoongespoeld
- 1/2 mango - in blokjes
- peper en zout
Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan tot de ui glazig begint te zien.
Doe dan de blokjes pompoen in de pan en bak deze 2 minuten mee.
Schenk de gezeefde tomaten en kokosmelk in de pan en voeg hier alle kruiden en specerijen aan toe.
Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
Laat de curry 25 minuten, met de deksel half op de pan, zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de linzen en mangoblokjes toe.
Breng de curry op smaak met peper en zout.