Ga terug
+ servings
pompoencurry
Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoen-linzencurry

Tegenwoordig maak ik veel vaker vegetarische curry's dan curry's met vlees of vis. Deze pompoen-linzencurry was afgelopen tijd groot favoriet! Lekker vullend, heerlijk kruidig van smaak en met een licht zoete twist van mango.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd35 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: curry, eenpansgerecht, linzencurry, makkelijke maaltijd, pompoencurry, vegetarisch
Servings: 4 personen

Ingredients

  • 1 ui - gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 1 cm gember - fijngehakt
  • 400 g flespompoen - in blokjes
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 500 g linzen uit blik - schoongespoeld
  • 1/2 mango - in blokjes
  • peper en zout

Instructions

  • Verhit een beetje olie in een ruime pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember aan tot de ui glazig begint te zien.
  • Doe dan de blokjes pompoen in de pan en bak deze 2 minuten mee.
  • Schenk de gezeefde tomaten en kokosmelk in de pan en voeg hier alle kruiden en specerijen aan toe.
  • Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  • Laat de curry 25 minuten, met de deksel half op de pan, zachtjes koken tot de pompoen gaar is.
  • Voeg de laatste 10 minuten van de kooktijd de linzen en mangoblokjes toe.
  • Breng de curry op smaak met peper en zout.