Pompoen koeken met S'Mores
In het seizoen van de pompoen (hé, dat rijmt!) moeten we natuurlijk wel iets lekkers bakken. Pompoen koeken deze keer, met marshmallows en pure chocolade. Lekker zoet en perfect voor de donkere dagen.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd12 minuten min
In de koelkast2 uur uur
Totale tijd2 uur uur 27 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: chocoladetaart, koeken, marshmallow, pompoen, pompoenkoeken, pompoenrecept, pumpkin spice, s'mores
Servings: 8 stuks
beslagkom
plasticfolie
ijsschep (optioneel)
bakplaat met bakpapier
- 125 g boter - op kamertemperatuur
- 125 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g kristalsuiker
- 75 g pompoenpuree
- 2 tl pumpkin spice
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 tl vanille-extract
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 450 g bloem
- snuf zout
En verder
- handvol mini marshmallows
- 4 el pure chocolate chips
Doe alle ingrediënten voor het koekdeeg bij elkaar in een kom en kneed dit met de machine of met de hand, tot een plakkerig deeg.
Schep als laatste de marshmallows en chocolade door het koekdeeg.
Pak het deeg in plasticfolie in en leg het minimaal 2 uur in de koelkast weg.
Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht.
Schep met een ijslepel 8 bollen van het koekdeeg en verspreid deze over de bakplaat.
Bak de koeken in 15-18 minuten helemaal gaar. Laat goed afkoelen voordat je ze proeft.