Plaatcake met passievruchtcrème
Deze plaatcake met passievruchtcrème doet je direct aan de zomer denken. Zachte cake, friszoete topping... meer heb je niet nodig.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd50 minuten min
Afkoelen + opstijven2 uur uur
Totale tijd3 uur uur 20 minuten min
Gang: nagerecht
Trefwoord: cake, mascarponeroom, passievrucht, passievruchtcreme, plaatcake, zomerfruit, zomerrecept
Servings: 20 blokjes
Voor het cakebeslag:
- 200 g boter - op kamertemperatuur
- 200 g witte basterdsuiker
- 4 eieren
- 1 tl vanille-extract
- snuf zout
- 75 g crème fraîche
- 250 g bloem
- 2 tl bakpoeder
Passievruchtcrème:
- 250 g mascarpone
- 150 g poedersuiker
- 3 blaadjes gelatine
- 150 g passievruchtvlees - ontdooid
Vet de bakvorm goed in en verwarm de oven voor op 175℃ boven- en onderwarmte.
Klop de boter met de witte basterdsuiker romig. Voeg dan een voor een de eieren toe en klop door tot deze goed zijn opgenomen.
Doe het vanille-extract, zout en crème fraîche in de kom en klop het geheel door tot een klontvrije mix.
Spatel tot slot de bloem en bakpoeder door de natte ingrediënten.
Schep het cakebeslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak de cake in het midden van de oven in 50 minuten gaar. Laat de cake volledig in de vorm afkoelen.
Klop voor de passievruchtcrème de mascarpone en poedersuiker tot een romige mix.
Laat de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water weken en doe ze daarna met het passievruchtvlees in een steelpannetje. Verwarm dit al roerend tot de gelatine is opgelost.
Spatel de passievrucht met gelatine door het mascarponemengsel. Schenk de mix over de cake en zet minimaal een uur in de koelkast zodat de crème wat steviger kan worden.