Pizza met gegrilde groenten
Deze heerlijke pizza is gevuld met lekker veel groenten, super makkelijk te maken en minder slecht voor je dan je misschien denkt.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd15 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Italiaans
Trefwoord: gegrilde groenten, pizza, vegetarisch
Servings: 2 personen
- 2 pizzabodems
- 1 el olijfolie
- 1 blikje tomatenpuree
- handje geraspte kaas
- 1 bolletje mozzarella
- 1 courgette
- 1 bakje champignons
- 1 grote vleestomaat
- 1 ui
- peper
- zout
- Italiaanse kruiden
Maak eerst de pizzabodems en besprenkel deze met wat olijfolie. Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de groenten in grove stukken en leg ze onder de gril. Heb je geen grill apparaat, dan kun je ze ook met een beetje olijfolie in een ovenschaal doen en dan in de oven zetten.
Besmeer de pizzabodem met een dun laagje tomatenpuree en strooi hier overheen de geraspte kaas.
Beleg de pizza met de groenten en voeg peper en zout toe. Bestrooi de groenten met Italiaanse kruiden.
Breek vervolgens de mozzarella in stukken en rangschik die tussen de groenten.
Zet de pizza zo’n vijftien in het midden van de oven en klaar!