Pizza Bianca
Ik weet eigenlijk niet of Pizza Bianca in Italië echt een ding is, maar ik bestelde en at het een keer in Amerika en was toen blij verrast. In plaats van tomatensaus gaan er namelijk verschillende soorten kaas op deze pizza en dat maakt 'm een stuk lichter van kleur èn van smaak. Minder lekker is 'ie echter zeker niet.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: fastfood friday, pizza bianca, pizza recept, witte pizza
Servings: 2 pizza's
- 2 pizzabodems
- 250 g ricotta
- 150 g geraspte mozzarella
- 1 teentje knoflook - fijngehakt
- handje verse basilicum
- 30 g Parmezaanse kaas - geraspt
- snuf zwarte peper
Verwarm de oven voor op 200℃ boven- en onderwarmte en verdeel de pizzabodems over de bakplaat.
Roer de ricotta, geraspte mozzarella en het teentje knoflook door elkaar en smeer hier beide pizzabodems mee in.
Verdeel de basilicum over de pizzabodems en strooi daar wat Parmezaanse kaas overheen.
Bestrooi de pizza's met peper en zout en bak de pizza's onderin de oven, in 20 minuten gaar.