Pittig geroosterde aardappels met tahin & sojasaus
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd40 minutenmin
Totale tijd50 minutenmin
Servings: 4personen (bijgerecht)
Equipment
bakplaat met bakpapier
aluminiumfolie
Ingrediënten
900gvastkokende aardappels- in stukken
50grozenharissa
1teentjeknoflook- geperst
3elolijfolie
1,5elverse bieslook- fijngehakt
1,5elzwarte & witte sesamzaadjes- of een van beide
peper en zout
Tahin-sojadressing
60gtahin- goed roeren!
2elsojasaus
1,5elmirin of ahornsiroop- ik gebruikte ahornsiroop
1,5elrijstazijn
1elwater
Instructies
Verwarm de oven voor op 240℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Meng in een grote schaal de aardappelen met rozenharissa, knoflook en olijfolie en voeg peper en zout toe. Stort alles op de bakplaat en spreid zoveel mogelijk uit.
Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en rooster de aardappelen 15 minuten in de oven.
Draai de temperatuur van de oven terug naar 200℃ en verwijder de folie van de bakplaat.
Rooster alles onafgedekt 25 minuten, schep het halverwege om, tot de aardappels gaar en mooi bruin zijn.
Klop terwijl de aardappels in de oven staan alle ingrediënten voor de dressing in een schaaltje glad.
Doe de aardappels in een grote, ondiepe schaal en besprenkel ze met de tahindressing. Bestrooi met bieslook en sesamzaad en serveer.