Pita falafel met Haydari
Een pita falafel is altijd goed toch? Ultiem comfortfood als je het mij vraagt. In plaats van knoflooksaus maakte ik er nu Haydari bij, een sausje op basis van feta en yoghurt. Heel smaakvol.
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd35 minuten min
Gang: hoofdgerecht, lunch
Keuken: Turks
Trefwoord: falafel, haydari, pita, pita falafel, vegetarisch
Servings: 4 stuks
Voor de pita falafel
- 200 g falafel
- 4 pitabroodjes
- 1 handje ijsbergsla
- 1 rode ui - in dunne ringen
- verse peterselie
Voor de Haydari
- 100 g feta - verkruimeld
- 150 g Turkse yoghurt
- 1 teentje knoflook - geraspt
- 2 el extra vergine olijfolie
- 10 g dille - fijngesneden
- 1 el verse munt - fijngesneden
- peper en zout
Bak de falafel in een koekenpan met een 1 cm laagje olie krokant.
Bak de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer voor de Haydari alle ingrediënten door elkaar.
Snijd de pitabroodjes open en verdeel de falafel, ijsbergsla, rode ui en verse peterselie over de broodjes.
Schep in ieder broodje een flinke lepel haydari en serveer direct.