Pistache cheesecake
De lekkerste cheesecake die ik in tijden heb gemaakt is deze pistache cheesecake. Met intense pistache smaak en mooie kleur, is dit een favorietje van velen geworden!
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur 15 minuten min
Russtijd6 uur uur
Totale tijd7 uur uur 45 minuten min
Gang: nagerecht
Keuken: Amerikaans, Italiaans
Trefwoord: cheesecake, fastfood friday, pistache
Servings: 1 taart (24 cm, 12 stukken)
Cheesecakebodems
- 175 g Digestives
- 50 g pistachenoten - gepeld
- 100 g boter
Cheesecakevulling
- 600 g naturel roomkaas
- 100 g pistachecrème
- 125 g kristalsuiker
- 1 el maïzena
- 1/2 tl amandelextract
- 1 tl vanille-extract
- 3 eieren
- 1 eidooier
Topping
- 50 g pistachecrème
- extra pistache nootjes
Vul de ovenschaal met een laagje water en plaats deze onderin de oven. Verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte.
Bekleed de springvorm met een vel bakpapier.
Maal voor de bodem de Digestives en pistachenoten in een foodprocessor fijn. Smelt ondertussen de boter in een kommetje.
Mix de koekkruimels met de gesmolten boter en stort de bodem in de springvorm. Druk de bodem met de achterkant van een lepel aan.
Klop voor de vulling de roomkaas met de pistachecrème, suiker, maïzena, amandelextract en vanille-extract op tot een klontvrije mix.
Spatel een voor een de eieren en de eidooier door het beslag.
Schenk het beslag in de springvorm en bak de cheesecake 75 minuten in het midden van de oven gaar. Draai de oven uit, zet de deur op een kier en laat de cheesecake nog een uurtje in de oven staan.
Haal de cheesecake uit de oven en laat afkoelen op het aanrecht. Eenmaal op kamertemperatuur mag de cheesecake minimaal 4 uur de koelkast in om op te stijven.
Decoreer de cheesecake met het restantje pistachecrème. Maal de overige pistachenootjes fijn en strooi dit over de cheesecake ter decoratie.