Pistache cake met citroen
Dankzij de vermalen pistache wordt deze cake echt een smaakbommetje! Het citroensap frist het geheel een beetje op. Heerlijk om te serveren bij een kop dampende thee.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Totale tijd1 uur uur 20 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Hollands
Trefwoord: citroencake, pistache, pistache cake, roombotercake
Servings: 1 cake (20 cm)/12 plakken
- 200 g roomboter - zacht
- 250 g kristalsuiker
- 4 eieren
- sap van 1/2 citroen
- 1/2 tl amandelextract
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- snuf zout
- 50 g pistachenootjes
Vet het cakeblik in en bekleed deze met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 150℃ boven- en onderwarmte.
Klop de boter en de suiker met de mixer op, tot een romig mengsel. Voeg dan een voor een de eieren toe.
Doe het citroensap, amandel-extract, zelfrijzend bakmeel en het zout bij de botermix in de kom en klop het geheel tot een egaal cakebeslag.
Maal de pistachenootjes in een hakmolentje fijn. Zorg ervoor dat het geen pasta wordt, dus meng niet te lang.
Spatel de fijngemalen nootjes door het cakebeslag.
Schep het cakebeslag in het cakeblik en bak de cake 1 uur in het midden van de oven.
Test met een satéprikker of de cake gaar is en laat deze vervolgens helemaal afkoelen tot je hem aansnijdt.