Pindasaus maken
Zelf pindasaus maken is súper simpel en geloof mij: daar heb je echt niet zo'n kant-en-klaar bakje voor nodig. Je bent net zo snel klaar en het eindresultaat is veel lekkerder.
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd10 minuten min
Gang: bijgerecht
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: pindasaus
Servings: 200 ml pindasaus
- 150 g 100% pindakaas
- 2 el sojasaus
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- 1 tl sesamolie
- 200 ml kokend water (of iets meer of minder)
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en klop dit met een garde tot een klontvrije saus.
Mocht je nog niet gaan eten, schenk de saus dan in een steelpannetje en houd het daarin warm. Roer de pindasaus af en toe door en voeg meer water (of melk) toe als de saus te dik wordt.