Pecan Pie appeltaart
Ja hoooor, dit is weer zo'n heerlijk recept waar je spontaan gaat kwijlen. Het beste van twee taarten gecombineerd: pecannotentaart en appeltaart. Heel lekker verklap ik je vast.
Voorbereidingstijd30 minuten min
Bereidingstijd1 uur uur
Rusttijd deeg1 uur uur
Totale tijd2 uur uur 30 minuten min
Gang: tussendoortje
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: appeltaart, fastfood friday, pecan pie, pecannoten, taartdeeg
Servings: 1 taart (30 cm, 12 stukken)
plasticfolie
deegroller
taartvorm (30 cm)
vel aluminiumfolie
Zoet taartdeeg
- 300 g bloem
- 150 g boter - in blokjes
- 100 g poedersuiker
- 1 ei
- snuf zout
Appelvulling
- 5 Elstar appels - in dunne plakjes
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl kaneelpoeder
Pecan pie topping
- 150 g keukenstroop
- 75 g donkerbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 50 g boter - gesmolten
- 200 g ongebrande pecannoten
- snuf zout
Begin met het maken van het taartdeeg. Doe hiervoor de bloem, boter, poedersuiker en een snuf zout in een kom en werk de boter met je vingers door de bloem, tot een kruimelig deeg.
Voeg dan het ei toe en kneed het geheel tot een egaal deeg. Verpak in plasticfolie en laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.
Vet een taartvorm in of bekleed met bakpapier.
Rol het taartdeeg uit tot een grote plak van ongeveer 2 mm dik. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd overhangend deeg weg.
Verwarm de oven voor op 180℃ boven- en onderwarmte.
Meng de appels met de basterdsuiker en kaneelpoeder en verspreid de appels over de taartbodem.
Klop voor de pecan pie topping de keukenstroop, donkerbruine basterdsuiker, eieren en gesmolten boter op en spatel hier de pecannoten doorheen. Voeg er een snuf zout aan toe.
Schenk de pecan pie topping over de plakjes appel in de taartvorm.
Dek de taartvorm af met aluminiumfolie en bak 30 minuten in het midden van de oven.
Haal na een half uur het alumiunfolie van de taart af en bak de taart nog eens 20-30 minuten gaar, tot de appel zacht is en het taartdeeg bruin kleurt.
Laat de taart volledig afkoelen voordat je hem serveert.