Ga terug
+ servings
zongedroogde tomatensaus
Recept afdrukken
5 van 2 stemmen

Pasta met kip in zongedroogde tomatensaus

Hold your horses want dit wordt een nieuw favoriet pastarecept, ik voel het aan mijn water. Pasta met kip in zongedroogde tomatensaus, súper simpel om te maken en echt een smaakbommetje.
Voorbereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: makkelijke maaltijd, pasta met kip, pastarecept, tomatenroomsaus, zongedroogde tomaat
Servings: 4 personen

Ingredients

  • 500 g kipdijfilet - in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout

En verder

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 rode puntpaprika's - in reepjes
  • 200 g bladspinazie
  • 2 el tomatenpuree
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 200 g crème fraîche
  • 200 ml slagroom
  • 300 g pasta
  • peper en zout
  • verse basilicum naar smaak

Instructions

  • Meng de blokjes kip met de andere ingrediënten en bak de kip in een ruime pan rondom goudbruin.
  • Haal de kip uit de pan en fruit in het overgebleven vet de ui aan. Voeg eventueel een beetje olie van de zongedroogde tomaten toe voor de smaak.
  • Doe de puntpaprika, spinazie, tomatenpuree en zongedroogde tomaten in de pan en bak dit net zolang mee tot de spinazie helemaal is geslonken. Doe dan de kip weer terug in de pan.
  • Voeg de crème fraîche en slagroom toe en verwarm dit al roerend tot de crème fraîche helemaal is gesmolten. Laat de saus op laag vuur zachtjes pruttelen terwijl je de pasta kookt.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Laat uitlekken en schep de pasta bij de zongedroogde tomatensaus in de pan.
  • Schep alles even goed om. Breng op smaak met peper en zout en garneer met verse basilicum naar wens.