Ga terug
+ servings
pasta met courgettesaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met courgette & cottage cheese

Cottage cheese is een ingrediënt dat ik dit jaar pas echt ontdekt heb. Ik eet het graag op een crackertje, maar deze keer gebruikte ik het in een smaakvolle courgettesaus, waardoor je in no time een voedzaam en eiwitrijk pastagerecht op tafel zet.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: cottage cheese, courgettesaus, eiwitten, makkelijke maaltijd, vegetarisch
Servings: 4 personen

Equipment

  • hakmolen of foodprocessor

Ingredients

Courgettesaus

  • 1 ui - gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook - fijngehakt
  • 2 courgettes - in blokjes
  • 200 g cottage cheese
  • 10 g verse basilicum
  • peper en zout

En verder

  • 250 g pasta naar wens

Instructions

  • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook, ui en courgette tot de courgette goudbruin en zacht is.
  • Doe de groentemix samen met de cottage cheese en basilicum in een foodprocessor en maal het geheel fijn. Schenk de saus terug in de pan en laat zachtjes pruttelen.
  • Kook ondertussen in een ruime pan de pasta gaar. Schep de pasta, samen met een soeplepel van het kookvocht bij de courgettesaus in de pan.
  • Schep goed om, laat nog 2 minuten doorwarmen en breng het gerecht op smaak met peper en zout.