Pasta met courgette & cottage cheese
Cottage cheese is een ingrediënt dat ik dit jaar pas echt ontdekt heb. Ik eet het graag op een crackertje, maar deze keer gebruikte ik het in een smaakvolle courgettesaus, waardoor je in no time een voedzaam en eiwitrijk pastagerecht op tafel zet.
Voorbereidingstijd10 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Totale tijd30 minuten min
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: cottage cheese, courgettesaus, eiwitten, makkelijke maaltijd, vegetarisch
Servings: 4 personen
Courgettesaus
- 1 ui - gesnipperd
- 2 teentjes knoflook - fijngehakt
- 2 courgettes - in blokjes
- 200 g cottage cheese
- 10 g verse basilicum
- peper en zout
Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook, ui en courgette tot de courgette goudbruin en zacht is.
Doe de groentemix samen met de cottage cheese en basilicum in een foodprocessor en maal het geheel fijn. Schenk de saus terug in de pan en laat zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen in een ruime pan de pasta gaar. Schep de pasta, samen met een soeplepel van het kookvocht bij de courgettesaus in de pan.
Schep goed om, laat nog 2 minuten doorwarmen en breng het gerecht op smaak met peper en zout.