Parelcouscoussalade met rucola & komkommer
Goede maaltijdsalades kun je nooit genoeg in je repertoire hebben. Deze parelcouscoussalade is lekker fris en bevat een handvol ingrediënten die niet misstaan op een zomerse eettafel. Met lekker veel kruiden, komkommer en rucola is deze salade perfect voor warme dagen.
Voorbereidingstijd20 minuten min
Bereidingstijd5 minuten min
Totale tijd25 minuten min
Gang: bijgerecht, salade
Keuken: Hollands
Trefwoord: groene kruiden, komkommer, maaltijdsalade, parelcouscous, zomerrecept, zomersalade
Servings: 4 personen
Voor de salade
- 200 g parelcouscous
- 1 komkommer - in reepjes
- 2 bosuitjes - in ringen
- 100 g rucola
- 1 takje munt (ong 10 blaadjes) - fijngehakt
- 2 el verse peterselie - fijngehakt
- 2 el verse dille - fijngehakt
- 100 g feta - verkruimeld
Dressing
- 4 el yoghurt
- 2 el extra vergine olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1 tl mosterd
- 1 tl kristalsuiker
- 1 el verse bieslook - fijngehakt
- peper en zout
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en spoel even af onder de koude kraan.
Doe de parelcouscous samen met alle andere salade ingrediënten in een kom en schep goed om.
Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg de dressing aan de salade toe. Schep nog eens goed om.
Serveer direct of bewaar de salade in de koelkast.